RUSTYKALNY CHLEB NA ZAKWASIE Z BAKALIAMI
REGIONALNA KARTOFLANKA
PARZYBRODA
PAMUŁA
MURZIN WIELKANOCNY
MROWISKO Z MAKIEM, RODZYNKAMI I MIODEM
BOCZNIAKI PO KASZUBSKU
LUBELSKI NAPÓJ ŻNIWNY Z RABARBARU
BESKIDZKIE POLEŚNIKI: PLACKI ZIEMNIACZANE PIECZONE W KAPUŚCIE
MLEKO GDAŃSKIE
WIELKOPOLSKIE CIASTO BRZDĄC
WIELKOPOLSKI STREET FOOD – PYZY Z KACZKĄ
KNEDLE SEROWE Z MORELAMI
CHŁODNIK Z BOTWINY
BABKA ZIEMNIACZANA
KASZUBSKI MIODOWY KUCH
KUTIA W PIECZONYCH JABŁKACH I GRUSZKACH
SOCZEWIAKI Z PIECZARKAMI I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ
PODLASKIE CAŁUSKI Z JABŁKAMI
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY NA GĘSINIE
ROLADA ŚLĄSKA Z KLUSKAMI I MODRĄ KAPUSTĄ
PIEROGI Z SEREM I KASZĄ
DOMOWY CEBULARZ Z KURKAMI
HRECZANYKI Z WEGAŃSKĄ OKRASĄ
ŚLĄSKA SZPAJZA CYTRYNOWA
SĘKACZ Z JABŁKAMI I BITĄ ŚMIETANĄ
OBERIBA – ZUPA Z KALAREPY I PROZIAKI
KOTLETY ZIEMNIACZANE À LA FARSZYNKI
SZARE KLUSKI
PASZTET Z KARPIA Z SUSZONYMI OWOCAMI
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU
PYRY Z GZIKIEM
GRYCZANE PIEROGI Z BOBEM
BABKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM
KARTACZE Z MIĘSEM
KNEDLE Z BIAŁYM SEREM
ZAWIJANY KULEBIAK ORKISZOWY Z KAPUSTĄ I WĘDZONĄ ŚLIWKĄ
MAZURSKA ZUPA RYBNA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI
PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ, SEREM I MIĘTĄ
CHŁODNIK Z BOTWINY Z OGÓRKIEM I SZCZYPIOREM
KLUSKI ŚLĄSKIE Z JARMUŻEM I WĘDZONYM PSTRĄGIEM
BABKA ZIEMNIACZANA Z KASZANKĄ
ŚLEDŹ MARYNOWANY PO MAZURSKU
KUTIA
KNEDLE ZE ŚLIWKAMI
ŹRÓDŁO: https://kuchnialidla.pl/przepisy/kuchnia-staropolska/
Brak komentarzy